התכנית פועלת מתוך העקרון- ״לשאול כל ילד״ מה שלומו ומה עובר עליו; מתוך אמונה כי ילדים נושאים מתחים ודאגות ברמות שונות ואלה מפריעים לתפקודם כאשר אינם מעובדים כראוי. כדי לייצר סביבה בטוחה לשיתוף של דאגות ומתן מקום לכל תלמיד, מטפל באמנויות בעל תואר שני מוכר על ידי המל"ג, מלווה את הכיתה ומבצע התערבויות רגשיות ברמה כיתתית, פרטנית ובליווי מחנכת הכיתה ודואג לבדוק לשלומו של כל ילד.
המענה ברמה הכיתתית מאפשר למטפל להגיע למספר רב של ילדים, להבחין בצרכים כלל כיתתיים ופרטניים ולתת מענים מגוונים המותאמים לצרכי ביה״ס. באמצעים אמנותיים ומשחקיים המטפל מסייע לכיתה בפיתוח השיח האמפתי והופך את הכיתה למרחב פתוח לשיתוף רגשי. כך התלמידים מרגישים נראים, מאווררים את רגשותיהם ומרגישים כי יש להם שותפים בקבוצת השווים. כל זאת מקדם תחושת שייכות ואווירה נעימה יותר בכיתה ומפנה את התלמידים מהעומס הרגשי לטובת תלמידאות, יצירת קשרים חברתיים והתמודדות עם אתגרי היום יום.
כחלק מהתהליך מתקיימים מפגשים פרטניים והתכתבות פרטנית עם המטפל המהווים מענה משלים לעבודה הכיתתית ומעניקים מענה ממוקד לילדים המצריכים התייחסות נוספת.
מחנכת הכיתה הינה חלק אינטגרלי מהתהליך ובתור היותה סוכנת השינוי המשמעותית בתהליך, מתקיימים מפגשים שבועיים בינה ובין המטפל לליווי, תמיכה וקידום התהליך.